Kallt ute och är det inte kallt så snöar det … Jag längtar verkligen till sommaren. Mycket nytt har kommit in och är på väg in till gårdsbutiken och till webbshoppen. Det finns en massa fina möbler från Madam Stoltz – som dock är beställningsvara. Skynda dig att kika och beställ. Jag gör en sån beställning under våren, då frakten är högre för möbler så är det bra att samla beställningen. Inom kort kommer dahliaknölarna in. Jag har tagit hem en massa underbaringar i ljuvliga färger. Beställ gärna redan nu, så du är säker på att få tag på det du vill ha. Beställ 5 dahliaknölar så får du en extra utan kostnad, utvald av mig. Nu är gårdsbutiken öppen söndagar kl. 12-15 – varmt välkomna! Om det är upptaget kan man alltid hälsa på djuren under tiden; i butiken får det vara max tre personer i taget med dagens pandemilag. Jag längtar verkligen efter mer normala tider!

Ljuvligt från danska Madam Stoltz

Jag har fått in en massa fint från Affari of Sweden, och i vår kommer det även somrigt porslin från Greengate.

På gården händer det också saker. Enormt mycket snö och jag undrar när den kommer att vara borta … Min fina 4-åring Odd Molly by Mi (Diero Lux N x Miclas Claudia Schiffer) är ju dräktig och nu syns det verkligen! Hon är alldeles klotrund när man ser henne framifrån. Fölet väntas 6 juli och vi hoppas på en snygg hingstunge den här gången. Molly är betäckt med ASRP-hingsten Gasque. När fölet är avvant ska Molly gå till sporten. Hon är avlad för att gå de allra högsta klasserna i hoppning så jag hoppas kunna hitta en duktig ryttare till henne, som kan ta henne till toppen. En otroligt trevlig och social ponny och när hon har löshoppat så syns det verkligen att hon är avlad för hoppning. Dessutom är hon fantastiskt snygg. Maxad D-ponny. Våra hästar går på lösdrift och mår otroligt gott av det!

I hönshuset kläcks kycklingar. Jag har kläckt fram lite brahma från mina egna ägg, i blandade färger; Silverudds blå där jag ska behålla hönor bara för äggfärgen. I dag har det kläckts Creme Legbar vilket är spännande då man redan vid kläck ser vilka som är tuppar och vilka som är hönor. Där ska jag spara några hönor till min äggrupp och sälja resten. I helgen ska jag starta upp nästa kläck och det blir SKOJ! Det blir en laddning ägg från mina snövita brahmor. Hör av dig om du vill stå på kölista för dem!

Jag har däremot bestämt mig för att avveckla vaktlarna. Vaktlar är fåglar med ett säreget beteende. Äggen är ju underbart vackra och exklusiva, men det finns inte så stor efterfrågan på dem. En vaktel lägger normalt ett ägg var 18:e timme och börjar lägga ägg redan vid 6,5 vecka. Jag har 4 hönor och en tupp så det blir en del ägg – och vi hinner sällan äta upp dem.

Alpackorna tycker – konstigt nog – om att vara utomhus trots snö och kyla. Det är tur att de har sin varma päls! Som med alla djur håller de förstås värmen när de har fri tillgång på mat. Vi klipper dem en gång per år – i maj – så snart dyker det upp garn från Lycka, Sissel och Lobelia i gårdsbutiken och webbshoppen. Det blir väl skoj?

Må så gott – besök gärna webbshoppen som är ”up and running” nu 🙂

Recommended Articles