Så härligt att sommaren äntligen är här! Vi har haft en del varma och fina dagar, men nu blev det lite svalare. Jag som älskar sol och värme skulle gärna ha 25+ och sol dagarna i ända! Alpackorna är klippta nu, och då blir de lite mer tvådimensionella! Söta ändå, tycker jag. Till veckan ska jag ägna ett par dagar åt att rensa ullen och sedan skicka den till ett mikrospinneri. Så småningom kommer det att finnas garn att köpa i gårdsbutiken!

Nyklippta alpackor med min systerson

Jag har semester från mitt ”vanliga” jobb, och ska ägna sommaren åt att vila, påta i odlingarna, måla nya uterummet och hästhagarna, pyssla i gårdsbutiken och uppdatera webbshoppen. Det härliga med semester är ju att man gör vad man vill, när man vill. Dricka morgonkaffe ute på bron, lyssna på en sommarpratare, och bara göra ingenting.

Däremellan blir det fölvaka – det syns på Molly att fölningen närmar sig, juvren börjar fyllas och magen ser om möjligt ännu större ut. Tiden är ute den 6 juli, men jag hoppas att fölet vill titta ut tidigare.

Gårdsbutiken kommer att vara öppen söndagar kl. 12-15 den 20/6, 27/6, 4/7 och 18/7. Torsdag den 8 juli till söndag den 11 juli kommer det att vara öppet kl. 12-16 och då ställer vi även ut loppisborden och försöker tömma i lagren. Om man vill komma någon annan dag så är det bara att höra av sig, är jag bara hemma så kan jag absolut öppna butiken! Ibland finns det kaffe, hemkokt mormorssaft och hembakt fika. Slå dig ner utanför gårdsbutiken, eller ta med en filt och sätt dig i alpackahagen (säg bara till mig innan i så fall).

Spana in den fina tredelade spegeln på bilden ovan! Den kommer från Strömshaga och kan hängas på väggen eller stå på ett bord. Det finns ett fåtal exemplar i butiken. Hör av dig om du vill tinga ditt ex! Lampan på bilden nedan är en annan favorit, från danska Madam Stoltz. Jag har ett enda ex kvar och den är nedsatt till 1450 kr. Passa på! Den kommer nog inte in igen …

Bild: Madam Stoltz
Canvastavlan Vings från Affari of Sweden

Tavlan Vings ovan är tryckt på bomullscanvas efter originalmålning av konstnären Lina Gardelid. Lite roligt vetande: Konstnären har tillsammans med Maria Montazami även designat en liknande tavla med vingar med ett M på. Det finns ett ex kvar i butiken. Den har måtten 124 x 102 cm.

Nu till veckan kommer det en större leverans från Lantmännen. I Foderboden kan man köpa hönsfoder, saltsten till hästens bete, kanin- och marsvinsfoder och spånbalar. Eventuellt kommer det även att finnas halm till försäljning. Det är bara att höra av dig om du behöver något! Jag kan även ta hem t.ex. foder från Krafft.

21 juli till 13 augusti har Lantlollan semesterstängt.

Nu ska jag ta en prommis till betet och titta till min lilla pålle! Ha en fin lördag kväll!

Recommended Articles