… en massa fint, handplockat med kärlek av mig. Det du hittar i butiken är sånt som jag tycker om själv. Och dessa varumärken har jag en liten historia med. Allt hör ihop!

Ib Laursen – och vilken årgång! 1971! Jag har i många år gillat Ib Laursen, och deras vispskål från Mynte är en klassiker i vårt kök! Den perfekta skålen för matlagning och bakning. Håller sig fin i eviga tider! Finns i gårdsbutiken!

Madame Stoltz – Jag har sedan 10 år tillbaka ett underbart diskställ i mitt kök. Lantligt och en vacker prydnad i sig själv. Madame Stoltz har så mycket handgjort, vackert – sånt som är ”hand-picked and chosen by heart”

Från Strömshaga kommer så många lantliga, praktiska, snygga och prisvärda lampor. Dessutom svensktillverkade! Härifrån kommer även de gammeldags sockerklubborna och paraplyklubborna.

De underbaraste trycken och de finaste barnböckerna kommer från Mrs. Mighetto. Det är vackra akvareller och fina budskap – om mod och att våga vara den man är; om vänskap och modiga ord. Den perfekta gåvan för barn i de flesta åldrar, och faktiskt vackra inredningsdetaljer i vilket hem som helst! Pekboken 1, 2, 3 är den perfekta första boken; Ensam i bokstavslandet är en vacker saga som tar barnet genom hela alfabetet med vackra texter och fantastiska bilder. Gertrud – den lilla kostymören är på rim och de vackra och tänkvärda texterna och vackra akvarellerna är ett nöje för både barn och föräldrar. Slutligen, Minighettos – det bortglömda tivolit är en bok för de lite större barnen, med mer text och med modiga ord.

Från Mrs. Mighetto kommer även de finaste presenter man kan ge till nyfödda, t.ex. korten för att dokumentera barnets första år, eller något i doppresent.

I gårdsbutiken finns även vackra tryck i storlek 18×24 cm, som kan förgylla såväl barnrummet som sällskapsrummet.

Jabadabado gör svensktillverkade leksaker i trä – kan det bli bättre? Tygvimplar i dovt rosa eller grått gör alla barnrum vackra.

Jag beställde hem ett fint kokboksställ, och då måste jag ju även ha någon kokbok i gårdsbutiken. Min absoluta favoritbok sedan många år är Vänner, vin & mat som kom ut redan 2003 på Kakao förlag. Den tar jag hem, tänkte jag! Men så fanns den inte kvar. Däremot hittade jag den fina boken Kombinera mat och vin där Jens Dolk är medförfattare (liksom till Vänner, vin & mat). En perfekt bok med en härlig mix av recept och med tips på vilket vin som passar till maten. Det är dessutom väldigt lärorikt att läsa om vin och mat i kombination!

Från samma förlag beställde jag Rötter & knölar som är en vacker måste-bok för dig som odlar egna grönsaker! Vilken inspirationskälla!

Recommended Articles